Μπουτάκια κοτόπουλου με πιπεριές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

για 4 άτομα

Υλικά

  • 800 γραμμάρια μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 φιλετάκια αντσούγιας
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας συμπυκνωμένο ντοματοπολτό
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κύβος λαχανικών ή κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Καψαλίζετε, πλένετε και στεγνώνετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε μια κουταλιές σούπας βούτυρο και σοτάρετε το δεντρολίβανο και το μισό σκόρδο 1-2′. Προσθέτετε το φύλλο της δάφνης, τον κύβο και 1 ποτήρι ζεστό νερό και βράζετε 5′-6′. Αφήνετε το ζωμό στην άκρη. Καθαρίζετε τις πιπεριές, αφαιρώντας τους σπόρους και τα κοτσάνια τους και τις κόβετε σε λωρίδες. Ξεπλένετε τα φιλετάκια της αντσούγιας και τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και το λάδι και ροδίζετε το κοτόπουλο. Ρίχνετε κατόπιν τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρετε 3′-4′. Σβήνετε με το ξίδι και συνεχίζετε το μαγείρεμα 5′. Τέλος, προσθέτετε το μείγμα με το ζωμό (αφού αφαιρέσετε τη δάφνη), τον ντοματοπολτό και το αλατοπίπερο και βράζετε 30′. Λίγο προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ρίχνετε στη σάλτσα τις αντσούγιες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply