Μπουτάκια κοτόπουλου με πράσινη σάλτσα
για 4 άτομα
Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 150 ml λευκό κρασί
- 4 κουταλιές σούπας μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 3 σταγόνες πράσινο ταμπάσκο
Εκτέλεση
- Σε βαθύ αντικολλητικο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και 1 κουταλιές σούπας βούτυρο. Τηγανίζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου αφού τα αλατοπιπερώσετε καλά. Μόλις ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές, τα βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς και κατόπιν προσθέτετε το σκόρδο. Ξαναρίχνετε στο τηγάνι το κοτόπουλο και σβήνετε με το κρασί. Βράζετε μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά. Πολτοποιείτε το μαϊντανό στο μικρό μπλέντερ. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτετε τον πολτό του μαϊντανού. Ανακατεύετε 1′-2′ και ρίχνετε την πράσινη σάλτσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Προσθέτετε και το ταμπάσκο, αφήνετε να πάρουν μια βράση και σερβίρετε.