μπουτάκια λεμονάτα
ΠΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- το χυμό 1 λεμονιού
- λίγη ρίγανη ή φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
- ΡΙΖΟΤΟ:
- 2 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε κομματάκια
- 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 100 γραμμάρια αρακά
- 200 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
- 2–3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου, αφού τα αλατοπιπερώσετε. Μόλις ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και τους προσθέτετε το ψιλοκομμένο εστραγκόν ή τη ρίγανη και λίγο νερά. Σιγοβράζετε το φαγητό 35′-40′ και μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά το κατεβάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ριζότο ως εξής: ζεματάτε τα καρότα και τον αρακά 5′-6′ και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ρύζι και τα λαχανικά (σέλινο, καρότα και αρακά). Προσθέτετε τριπλάσια ποσότητα νερού από τον όγκο του ρυζιού, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε 17′. Σερβίρετε τα μπουτάκια με το ριζότο λαχανικών.