Μπουτάκια ψητά με σάλτσα πικάντικη
Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 6–7 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα ή στιφάδου
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 κουταλιές σούπας γούστερ σος
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 4 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
- 1 κύβος ζωμού λαχανικών
- 3 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το καλαμποκέλαιο και αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο. Ρίχνετε σε τηγάνι τα κρεμμύδια και τηγανίζετε ώσπου να ροδίσουν. Σ’ ένα μπολ αναμιγνύετε το κονιάκ, το μέλι, τη γούστερ σος, το ζωμό, το ξίδι το κέτσαπ και τη μουστάρδα και ρίχνετε μείγμα στο τηγάνι. Βράζετε για 5′-6. Ψήνετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου στο γκριλ ή στα κάρβουνα και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι. Βράζετε τα μπουτάκια 5′-6′ μέσα στη σάλτσα και σερβίρετε το κοτόπουλο με πράσινη σαλάτα.
ΙΔΕΑ: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και τις φτερούγες κοτόπουλου.