Μπουτάκια σκορδάτα στα κάρβουνα
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 12 μπουτάκια κοτόπουλο (το ποδαράκι)
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
- το χυμό 1 λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας σάλτσα γλυκόξινη (θα τη βρείτε έτοιμη στο σούπερ μάρκετ)
- 1 κουταλιές γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
- λίγο κύμινο χτυπημένο σε γουδί
- αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
- Κάνετε μερικές σχισμές στα μπουτάκια κοτόπουλου και μπήγετε εκεί μερικά κομματάκια σκόρδου. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη γλυκόξινη σάλτσα, το υπόλοιπο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο και τους κόκκους πιπεριού και βυθίζετε εκεί τα μπουτάκια κοτόπουλου. Τα αφήνετε 3-4 ώρες στο ψυγείο γυρίζοντας τα συχνά μέσα στη μαρινάτα. Κατόπιν βγάζετε τα μπουτάκια από τη μαρινάτα και τα ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα ραντίζετε με λίγη από τη μαρινάτα τους. Τα σερβίρετε με σαλάτα εποχής. Γαρνίρετε με φετάκια λεμονιού.