μπουτάκια στον ατμό
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλο
- 20 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 2 καρότα
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κλωνάρια σέλινο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιές γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές γλυκού κονιάκ
- 2 ντομάτες ώριμες σφιχτές, χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Βάζετε τα μπουτάκια κοτόπουλου να βράσουν 10′ περίπου σε κατσαρόλα, εφοδιασμένη με καλαθάκι ατμού, μαζί με τα λαχανικά και τη δάφνη. Αποσύρετε το καλάθι του ατμού και αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια και τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε τα καρότα και το σέλινο και αφαιρείτε τη δάφνη. Περιχύνετε τα μπουτάκια με το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε στο γκριλ 5′-6′. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα, χτυπώντας σε μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το σκόρδο, το κονιάκ και τα κομματάκια της ντομάτας. Περιχύνετε το ζεστό κοτόπουλο με την κρύα σάλτσα και σερβίρετε αμέσως μαζί με τα καρότα και το σέλινο.