Μπούτι αρνιού μαρινάτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑΤΟ

6 μερίδες

Υλικά

  • 1 μπούτι αρνιού 1,5 έως 2 κιλά
  • 68 σκελίδες σκόρδο
  • αρκετό πιπέρι
  • ένα κουταλιές γλυκού δεντρολίβανο
  • τον χυμό ενός λεμονιού
  • 6 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι
  • 400 γραμμάρια καρότα
  • 400 γραμμάρια κρεμμύδια
  • 300 γραμμάρια πράσινα φασολάκια κατεψυγμένα η φρέσκα ανάλογης ποσότητας

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και στραγγίζετε το μπούτι. Ανοίγετε με μαχαίρι οπές βάθους 2 εκ. όπου βάζετε μέσα τις σκελίδες σκόρδου.
  2. Ετοιμάζετε ένα μίγμα από 3 κουταλιές σούπας λάδι το λεμόνι και το πιπέρι. Με αυτό περιχύνετε το κρέας, το σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο περίπου 12 ώρες. Στο μεταξύ το γυρίζετε 1-2 φορές
  3. Ζεσταίνετε το λάδι στο ταψί σε φούρνο 200 C. Αλατίζετε το μπούτι και το βάζετε στο ταψί με την πλευρά που είναι το λίπος προς τα κάτω. Αφήνετε να ψηθεί περίπου 20 λεπτά. Έπειτα το γυρίζετε. Στο μεταξύ καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κομματάκια τα καρότα και κρεμμύδια. Συνεχίζετε να ψήνετε το μπούτι επί 50 λεπτά μαζί με τα λαχανικά, ενώ το περιχύνετε με τα υγρά του. Αφήνετε το ψητό σε σβηστό φούρνο περίπου 10 λεπτά ακόμη. Τοποθετείτε το μπούτι πάνω σε ξύλο και το κόβετε κατά μήκος. Προσθέτετε στα καρότα και κρεμμύδια τα βρασμένα φασολάκια και σιγοψήνονται όλα μαζί περίπου 10 λεπτά. Κόβετε το κρέας σε φέτες. Σερβίρετε σε πιατέλες χωριστά τη σάλτσα και τα λαχανικά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply