ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΣΙΟ ΓΕΜΙΣΤΟ
Για 5 άτομα 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι 1 κιλό μπούτι αρνίσιο 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο 1 κιλό πατάτες μικρές, στρογγυλές 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός 3 φέτες ζαμπόν αλάτι πιπέρι
Υλικά
- 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι
- 1 κιλό μπούτι αρνίσιο
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κιλό πατάτες μικρές, στρογγυλές
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός
- 3 φέτες ζαμπόν
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Διαλέγετε ένα μπούτι όχι πολύ παχύ και λέτε στον κρεοπώλη σας να αφαιρέσει το κόκαλο και να χτυπήσει το ψαχνό αρκετά, ώστε να απλώσει. Το πλένετε, το σκουπίζετε και το πασπαλίζετε με το αλατοπίπερο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στρώνετε το ζαμπόν και πάνω του το κεφαλοτύρι, κομμένο σε λεπτές φέτες. Τυλίγετε το μπούτι προσεχτικά να γίνει ρολό και το δένετε με σπάγκο κουζίνας. Βάζετε το ρολό σε ταψί, περιχύνετε με το λάδι και ψήνετε το κρέας στους 200 βαθμούς. Αφού ροδοψηθεί από όλες τις πλευρές, ρίχνετε στο ταψί το κρασί, ανακατεύετε και περιβρέχετε το ρολό με τη σάλτσα. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και συνεχίζετε το ψήσιμο επί μισή ώρα. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε, τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε στο ταψί ολόκληρες. Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλό φούρνο επί 1 ώρα ακόμη. (Προσθέτετε, αν χρειαστεί, ζεστό νερό.)
- Ξεφουρνίζετε και, αφού μισοκρυώσει το μπούτι, αφαιρείτε το σπάγκο και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το σερβίρετε με τις πατάτες και με σαλάτα από ωμά λαχανικά εποχής.