μπούτι χοιρινό ζελέ
Μια ακόμη πολύ γευστική πρόταση
- Total Time: 1 hour 15 minutes
- Yield: 8
Υλικά
- 1 μικρό μπούτι χοιρινό, δεμένο
- 4 φλυτζάνια νερό
- αλάτι, κόκκους πιπέρι
- 1 καρότο
- 2 κρεμμύδια
- λίγο σέλινο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό
- 2 κουταλιές σούπας σκόνη ζελατίνας
- 1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο
- αγγουράκια τουρσί, αυγά βρασμένα σφιχτά, κάπαρι, βρασμένα καρότα, πιπεριές, αρακά, κλπ. για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε το μπούτι με το νερό στη χύτρα, ανάβετε την εστία και μόλις πάρει μία βράση, αφαιρείτε τον αφρό.
- Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι το καρότο, τα κρεμμύδια, το σέλινο και το φύλλο δάφνης.
- Αφαιρείτε ξανά τον αφρό, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 40-45 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, στραγγίζετε το ζωμό και αφήνετε το κρέας να κρυώσει καλά.
- Το κόβετε σε λεπτές φέτες και μετά σε κύβους.
- Σε 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό προσθέτετε τη ζελατίνα και την αφήνετε να μείνει 5 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε 3 φλυτζάνια από το ζωμό τού κρέατος.
- Προσθέτετε το κρασί και τη διαλυμένη ζελατίνα και τα βράζετε όλα μαζί, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει λίγο.
- Ξεπλένετε μία φόρμα με κρύο νερό και στρώνετε στο πάτο τα αυγά και τα άλλ πα υλικά για το γαρνίρισμα.
- Προσθέτετε λίγο κρέας (κύβους) και αδειάζεστε λίγη ποσότητα από το ζελέ.
- Αφήνετε το ζελέ να πήξει.
- Μετά προσθέτετε όλο το υπόλοιπο κρέας μαζί με τα υλικά για το γαρνίρισμα.
- Αδειάζετε στη φόρμα και τον υπόλοιπο ζελέ και αφού κρυώσει στο ψυγείο, ξεφορμάρετε το ζελέ.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 55 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική