μπούτι χοιρινό ζελέ

μπούτι χοιρινό ζελέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

μπούτι χοιρινό ζελέ

Μια ακόμη πολύ γευστική πρόταση

  • Total Time: 1 hour 15 minutes
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 μικρό μπούτι χοιρινό, δεμένο
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • αλάτι, κόκκους πιπέρι
  • 1 καρότο
  • 2 κρεμμύδια
  • λίγο σέλινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό
  • 2 κουταλιές σούπας σκόνη ζελατίνας
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο
  • αγγουράκια τουρσί, αυγά βρασμένα σφιχτά, κάπαρι, βρασμένα καρότα, πιπεριές, αρακά, κλπ. για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το μπούτι με το νερό στη χύτρα, ανάβετε την εστία και μόλις πάρει μία βράση, αφαιρείτε τον αφρό.
  2. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι το καρότο, τα κρεμμύδια, το σέλινο και το φύλλο δάφνης.
  3. Αφαιρείτε ξανά τον αφρό, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 40-45 λεπτά.
  4. Ανοίγετε τη χύτρα, στραγγίζετε το ζωμό και αφήνετε το κρέας να κρυώσει καλά.
  5. Το κόβετε σε λεπτές φέτες και μετά σε κύβους.
  6. Σε 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό προσθέτετε τη ζελατίνα και την αφήνετε να μείνει 5 λεπτά.
  7. Σε μια κατσαρόλα βάζετε 3 φλυτζάνια από το ζωμό τού κρέατος.
  8. Προσθέτετε το κρασί και τη διαλυμένη ζελατίνα και τα βράζετε όλα μαζί, ανακατεύοντας συνέχεια.
  9. Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει λίγο.
  10. Ξεπλένετε μία φόρμα με κρύο νερό και στρώνετε στο πάτο τα αυγά και τα άλλ πα υλικά για το γαρνίρισμα.
  11. Προσθέτετε λίγο κρέας (κύβους) και αδειάζεστε λίγη ποσότητα από το ζελέ.
  12. Αφήνετε το ζελέ να πήξει.
  13. Μετά προσθέτετε όλο το υπόλοιπο κρέας μαζί με τα υλικά για το γαρνίρισμα.
  14. Αδειάζετε στη φόρμα και τον υπόλοιπο ζελέ και αφού κρυώσει στο ψυγείο, ξεφορμάρετε το ζελέ.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 55 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης