Μπούτια χήνας με πορτοκάλι και κόκκινο λάχανο

Αυτή η συνταγή για μπούτια χήνας με πορτοκάλι και κόκκινο λάχανο, αποτελεί μια εκλεπτυσμένη πρόταση για τους απαιτητικούς γευσηγνώστες. Το πορτοκάλι προσφέρει μια εσωτερική γλυκύτητα, ενώ το κόκκινο λάχανο προσθέτει χρώμα και πλούσια γεύση. Αν και απαιτεί κάποια εμπειρία στο μαγείρεμα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες, θα απολαύσετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπούτια χήνας με πορτοκάλι και κόκκινο λάχανο

Συνταγή για τους απαιτητικούς γευσηγνώστες. Δεν κρίνεται εύκολη και απαιτεί κάποια βοήθεια από κάποια έμπειρη μαγείρισσα. Αν όμως ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες μας, τότε το γευστικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει για την όλη προσπάθεια. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 2 hours 10 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 4 μπούτια χήνας (500600 γραμμάρια το καθένα)
  • 2 βαζάκια κόκκινο λάχανο
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 πορτοκάλια
  • 60 γραμμάρια μαρμελάδα πορτοκάλι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ. γ. σπόροι κόλιανδρου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ. γ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Αφήνετε το κόκκινο λάχανο να στραγγίσει.
  2. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
  3. Στύβετε τα 2 πορτοκάλια, προσθέτετε το χυμό μαζί με τα κρεμμύδια και τη μαρμελάδα πορτοκάλι στο λάχανο και αλατοπιπερώνετε.
  4. Τοποθετείτε τους σπόρους κόλιανδρου και τη δάφνη σε ένα φίλτρο τσαγιού μιας χρήσης, το κλείνετε και το προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά.
  5. Πλένετε τα μπούτια χήνας, τα αφήνετε να στεγνώσουν και αφαιρείτε το περιττό λίπος.
  6. Αλείφετε ένα σκεύος ψησίματος με βούτυρο με ένα πινέλο, τοποθετείτε μέσα τα μπούτια χήνας και τα τσιγαρίζετε για 3-4 λεπτά από την πλευρά του δέρματος. Τα γυρίζετε, τα τσιγαρίζετε για ακόμη 1-2 λεπτά, τα βγάζετε και τα αλατοπιπερώνετε.
  7. Χύνετε το λάδι από το σκεύος ώστε να μείνουν μόνο 2 κουταλιές σούπας Τσιγαρίζετε το λάχανο στο ζεστό σκεύος και αραδιάζετε από πάνω τα μπούτια με το δέρμα προς τα πάνω το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ψήνετε σκεπασμένα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 70-90 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε το καπάκι και ξεροψήνετε τα μπούτια για άλλα 15-20 λεπτά.
  8. Στο μεταξύ ξεφλουδίζετε τα υπόλοιπα πορτοκάλια τόσο ώστε να αφαιρεθεί και η εσωτερική λευκή φλούδα.
  9. Κόβετε τα φιλέτα ανάμεσα στα χωρίσματα και ξεχωρίζετε το χυμό.
  10. Βγάζετε τα μπούτια από το φούρνο και τα διατηρείτε ζεστά. Αφαιρείτε το φίλτρο τσαγιού με τα μπαχαρικά από το λάχανο, προσθέτετε τα φιλέτα πορτοκαλιού και το χυμό που κρατήσατε και καρυκεύετε.
  11. Σερβίρετε μαζί με τα μπούτια. Συνοδεύεται ιδανικά από πατάτες φούρνου ή πιλάφι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 105 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Cuisine: Γαλλική

 

Leave a Reply