Μποξάδες γεμιστοί με αρνίσιο κρέας
Πρσετοιμασία: 1 ώρα και 30′ !Για τα φύλλα!
Υλικά
- 7 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 φλιτζάνια ρακί
- Νερό χλιαρό
- Αλάτι
!Για τη γέμιση
- 1/2 κιλό αρνί, ψαχνό (μπούτι)
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι. Προσθέτετε το λάδι, το ρακί, λίγο λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Την αφήνετε για 1/2 ώρα και τη χωρίζετε σε τέσσερα κομμάτια. Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μικρά κομματάκια και το στραγγίζετε. Το βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε δύο κουταλιές σούπας λάδι, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε για 1 ώρα. Το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με δύο κουταλιές σούπας λάδι, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να βράσει λίγο, ρίχνοντας λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το βάζετε σε μια πιατέλα για να κρυώσει. Ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτά φύλλα. Παίρνετε ένα φύλλο και το κόβετε σε διαστάσεις 15×10 εκ. Το αλείφετε με λάδι, βάζετε ένα κομματάκι τυρί, δύο κομματάκια κρέας, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και το τυλίγετε σε μπουρέκι (μποξά). Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και το τοποθετείτε, συνεχίζοντος με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφετε τους μποξάδες με λάδι και τους ψήνετε στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν σερβίρετε.