Μπριάμ με πιπεριές
για 4 άτομα
- Total Time: 45 minutes
- Yield: 8
Υλικά
- 4 γλυκές κόκκινες πιπεριές και 1 καυτερή πιπερίτσα
- 200 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 6 ντομάτες ώριμες
- 2 πατάτες
- 1 μελιτζάνα
- 1 κύβος λαχανικών
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πιπεριές και αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους.
- Τις κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τη μελιτζάνα και τα κόβετε σε κύβους ίδιου μεγέθους.
- Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια, αφού αφαιρέσετε τους σπόρους.
- Ζεσταίνετε 4 κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές 3′-4′.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις μελιτζάνες, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
- Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας 2′-3′ ακόμη.
- Προσθέτετε τη ρίγανη και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον κύβο και λίγο ζεστό νερό.
- Βράζετε το μπριάμ 20′ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική