Μπριός με τυρί και αχλάδι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπριός με τυρί και αχλάδι

Φούρνος Ηλεκτρικός: 220 (προθερμασμένος) Υγραερίου; Θέση 4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 100 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 12-15 λεπτά περίπου 20 κομμάτια

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνια νερό
  • 150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 20 γραμμάρια μαγιά μπίρας
  • 3 αυγά
  • 2 αχλάδια
  • 180 γραμμάρια τυρί ροκφόρ

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε σε λεκανάκι το αλεύρι και ανακατώστε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεστάνετε το νερό με το βούτυρο και θρυμματίστε μέσα τη μαγιά, Προσθέστε το μείγμα και τα αυγά στο αλεύρι. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πλύνετε, ξεφλουδίστε και καθαρίστε τα αχλάδια, Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Κόψτε το τυρί σε κομμάτια και ανακατώστε με το αχλάδι. Χωρίστε τη ζύμη σε 20 κομμάτια. Αφαιρέστε από κάθε μπαλάκι το 1/3 της ζύμης και πλάστε ένα μπαλάκι.
  2. Πλάστε ένα μικρότερο μπαλάκι με το κομμάτι που αφαιρέσατε. Βάλτε τα μεγάλα μπολάκια σε μεγάλες χάρτινες θήκες για ζαχαρωτά. Κάνετε μια μικρή τρύπα σε κάθε μεγάλο μπαλάκι και βάλτε μέσα 1 κουταλιές σούπας γέμιση τυριού-αχλαδιού. Τοποθετήστε επάνω ένα μικρό μπαλάκι. Αφήστε τα μπριός σε ζεστό μέρος να ανέβουν. Χτυπήστε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος και αλείψτε την επιφάνεια των μπριός. Βάλτε τα πάνω σε χαρτί φούρνου. Βάλτε τα στο φούρνο.
  • Author: Aggela

Leave a Reply