Μπριζόλα βοδινή στα κάρβουνα
Υλικά
- Μπριζόλα βοδινή με κόκαλο, καλά σιτεμένη, περ. 1250 γραμμάρια,
- μαύρο φρεσκοκομμένο πιπέρι
- 2 κύβοι
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές σούπας κονιάκ ή μπράντι
- 4 κρεμμύδια
- 2 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδου
- 4 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού κορίανδρο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Φροντίστε να παραγγείλετε έγκαιρα την μπριζόλα στον κρεοπώλη σας. Ξεπλένετε το κρέας με νερό, το σκουπίζετε και το πασπαλίζετε με πολύ πιπέρι. Ανακατεύετε το λάδι και το κονιάκ ή το μπράντι και αλείφετε καλά το κρέας προσθέτοντας και το πιπέρι. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβετε φέτες. Βάζετε τα μισά σ’ ένα ρηχό μπολ μαζί με το σκόρδο και βάζετε από πάνω 2 κλαδάκια δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Στρώνετε επάνω το κρέας και το σκεπάζετε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο, με τη ρίγανη, με τα κρεμμύδια και τη σκόνη σκόρδου. Το σκεπάζετε και το αφήνετε μια νύχτα. Την επομένη τρίβετε το κορίανδρο και πασπαλίζετε μ’αυτό το κρέας και από τις 2 πλευρές. Το βάζετε στη σχάρα κοντά στη φωτιά και ψήνετε περ. 10 ως 15 λεπτά από κάθε πλευρά, Μετά το αλατίζετε. Το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και πριν το κόψετε, το αφήνετε 5 λεπτά να ηρεμήσει και να μοιράσει καλά το ζουμί στο εσωτερικό του. Σερβίρετε μαζί διάφορες σάλτσες, όπως Κέτσαπ, ψητές πατάτες στο αλουμινόχαρτο με μαγιονέζα και σαλάτες όλων των ειδών.