ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
για 4 άτομα
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες γύρω στα 200 γραμμάρια η καθεμιά
- 3–4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια προσούτο ψιλοκομμένο
- 20 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 2–3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- αλεύρι
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα σε σπόρους
- 100ml λευκό ξηρό κρασί
- ζωμό λαχανικών
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό 15′. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε λίγο ζωμό λαχανικών και βράζετε 10′. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το μαϊντανό. Κάνετε μια σχισμή σε κάθε μπριζόλα και την αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε το σοταρισμένο μείγμα με το προσούτο. Γεμίζετε τις σχισμές με το νέο μείγμα και συγκρατείτε με οδοντογλυφίδες ή σπάγκο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι με το βούτυρο και ροδίζετε τις γεμιστές μπριζόλες αλευρωμένες ελαφρά. Ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό, το κρασί και τη μουστάρδα και βράζετε 15′, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του φαγητού.