Μπριζόλες χοιρινές Μεξικό: εξωτική γεύση στο πιάτο σας

Οι χοιρινές μπριζόλες Μεξικό είναι μια νόστιμη και πλούσια σε γεύση συνταγή που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το μεξικάνικο πιάτο συνδυάζει την απαλή γεύση των μπριζολών με το πικάντικο αρωματικό μείγμα των κρεμμυδιών, των ντοματών, του τσίλι και του σκόρδου.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπριζόλες χοιρινές Μεξικό

Οι χοιρινές μπριζόλες Μεξικό είναι μια νόστιμη και πλούσια σε γεύση συνταγή που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

  • Total Time: 80 mins
  • Yield: 2

Υλικά

  • 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες
  • 2 ολόκληρα καθαρισμένα κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 τσίλι ψιλοκομμένο
  • 12 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 12 κ. γλυκού ξίδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αλατίζετε τις μπριζόλες και τις βάζετε στην άκρη, σκεπασμένες σ’ ένα πιάτο.
  2. Ψήνετε τα κρεμμύδια ολόκληρα στο γκριλ, 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να καψαλιστεί η πέτσα τους.
  3. Ψήνετε στο γκριλ τις ντομάτες, 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάτε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες ζεστές όσο ψήνετε στο γκριλ τις μπριζόλες. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις καθαρίζετε στο πάνω και στο κάτω μέρος. Τις βάζετε σ’ ένα μπολ και τις λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τσίλι, το σκόρδο κι αλάτι κι ανακατεύετε καλά.
  4. Αφαιρείτε την εξωτερική κομμένη πέτσα από τα κρεμμύδια και τα κόβετε στα τέσσερα. Τα βάζετε σε μπολ και ρίχνετε από πάνω το ξίδι και λίγο αλάτι. Αφήνετε να σταθούν για 10′ λεπτά περίπου.
  5. Σερβίρετε τις μπριζόλες με από πάνω το κρεμμύδι και δίπλα τη σάλτσα ντομάτα.
  6. Συνοδεύετε με ρύζι βρασμένο ή τορτίγιες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 65 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Μεξικάνικη

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 452

Keywords: Χοιρινές, μπριζόλες, Μεξικό

 

Leave a Reply