Μπριζόλες με Κρεμμυδάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπριζόλες με Κρεμμυδάκια

Μερίδες 4 Έτοιμο σε 50 λεπτά θερμίδες 442

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες σε κομμάτια
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • Λίγο γάλα
  • 12 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 4 χοιρινές μπριζόλες (180 γραμμάρια η καθεμιά)
  • 1 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 300 mΙ ζεστός ζωμός κρέατος
  • 1 κουταλιές γλυκού ξίδι μπαλσάμικο
  • 400 γραμμάρια φύλλα πράσινης σαλάτας
  • 75 γραμμάρια λιαστές ντοματούλες (σε βαζάκι)

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις πατάτες για 15 λεπτά, σε ελαφρά αλατισμένο νερό να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα. Ζεσταίνετε για 1-2 λεπτά για να φύγουν τα επιπλέον υγρά τους. Τις λιώνετε με πιρούνι μαζί με 25 γραμμάρια βούτυρο και όσο γάλα χρειαστεί για να γίνει ομοιόμορφος πουρές.
  2. Ζεσταίνετε 15 γραμμάρια Βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, να μαλακώσουν. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 3-4 λεπτά ή ώσπου τα κρεμμυδάκια να ροδίσουν και να καραμελώσουν. Αφήνετε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε τις μπριζόλες για 5-6 λεπτά την κάθε πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία, να ροδίσουν. Τις βγάζετε και τις διατηρείτε ζεστές. Ανακατεύετε το αλεύρι με τους χυμούς της κατσαρόλας που τηγανίσατε τις μπριζόλες και προσθέτετε το κρασί.
  4. ανακατεύετε και ρίχνετε σιγά-σιγά τον ζωμό κρέατος και τα κρεμμυδάκια. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και προσθέτετε και το ξίδι. Αχνίζετε τα φύλλα της σαλάτας να μαλακώσουν, τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με τις λιαστές ντομάτες και 1 κουταλιές σούπας από το λάδι τους. Μεταφέρετε τις μπριζόλες, τον πουρέ πατάτας, τα λαχανικά και τα κρεμμυδάκια σε ατομικά πιάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα των κρεμμυδιών και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης