Μπριζόλες με μανιτάρια
Μπριζόλες με μανιτάρια
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 4
Υλικά
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 4 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 1/3 φλιτζάνια λευκό κρασί
- 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε και στεγνώνετε τις μπριζόλες.
- Τις αλείφετε με τα 2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια.
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
- Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5′.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε το μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα μανιταριών.
- Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική