Μπριζόλες με μανιτάρια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπριζόλες με μανιτάρια

Μπριζόλες με μανιτάρια

  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4

Υλικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 4 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/3 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και στεγνώνετε τις μπριζόλες.
  2. Τις αλείφετε με τα 2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια.
  4. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  5. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
  6. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5′.
  7. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  8. Προσθέτετε το μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα μανιταριών.
  9. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply