Μπριζόλες στη σχάρα: μια διαφορετική γευστική πρόταση

Δοκιμάστε αυτήν την απλή και νόστιμη συνταγή για μπριζόλες στη σχάρα και αφήστε τις γεύσεις να ξεχυθούν. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια απόλυτη επιτυχία:

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπριζόλες στη σχάρα

Δοκιμάστε να ψήσετε τις μπριζόλες σας με τον τρόπο που σας προτείνουμε και θα μας θυμηθείτε! Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή σας επιτυχία.

  • Total Time: 2 hours 25 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού θυμάρι
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις μπριζόλες και αφαιρείτε τις μεμβράνες. Τις αλείφετε με λίγο λάδι, τις πασπαλίζετε με ρίγανη, θυμάρι, τις στρώνετε σε μια πιατέλα και τις αφήνετε για 2 ώρες.
  2. Τις ψήνετε στη σχάρα του φούρνου ή στα κάρβουνα.
  3. Τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά, για να σχηματιστεί ένα είδος κρούστας, που θα εμποδίσει τους χυμούς να χυθούν έξω.
  4. Για να μη στεγνώσουν πολύ οι μπριζόλες, χτυπάτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λάδι με το χυμό λεμονιού και τις αλείφετε κατά διαστήματα με το μείγμα.
  5. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply