Δοκιμάστε αυτήν την απλή και νόστιμη συνταγή για μπριζόλες στη σχάρα και αφήστε τις γεύσεις να ξεχυθούν. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια απόλυτη επιτυχία:
PrintΜπριζόλες στη σχάρα
Δοκιμάστε να ψήσετε τις μπριζόλες σας με τον τρόπο που σας προτείνουμε και θα μας θυμηθείτε! Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή σας επιτυχία.
- Total Time: 2 hours 25 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλιές γλυκού θυμάρι
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μπριζόλες και αφαιρείτε τις μεμβράνες. Τις αλείφετε με λίγο λάδι, τις πασπαλίζετε με ρίγανη, θυμάρι, τις στρώνετε σε μια πιατέλα και τις αφήνετε για 2 ώρες.
- Τις ψήνετε στη σχάρα του φούρνου ή στα κάρβουνα.
- Τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά, για να σχηματιστεί ένα είδος κρούστας, που θα εμποδίσει τους χυμούς να χυθούν έξω.
- Για να μη στεγνώσουν πολύ οι μπριζόλες, χτυπάτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λάδι με το χυμό λεμονιού και τις αλείφετε κατά διαστήματα με το μείγμα.
- Τις σερβίρετε σε πιατέλα.
- Prep Time: 2 hours
- Cook Time: 25 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική