Μπρόκολα με σάλτσα αυγού
χρόνος: 4-6 λεπτά
Υλικά
- 1 μπρόκολο, ένα κιλό περίπου
- 2 φλυτζάνια νερό
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2–3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι τού κρασιού, κρασί άσπρο
- 1 ποτήρι τού κρασιού από το ζωμό πού βράσαμε τα μπρόκολα
- 1/2 φύλλο δάφνης
- 2 κροκάδια αυγού
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, κόβετε σε κομμάτια το μπρόκολο και το βάζετε στο καλάθι. Ρίχνετε 2 φλυτζάνια νερό στη χύτρα και μόλις βράσει, τοποθετείτε το καλάθι πάνω στον τρίποδα. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε τα μπρόκολα στον ατμό για 4-6 λεπτά.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το κρασί, το ζωμό από τα μπρόκολα, το φύλλο δάφνης και βράζετε τη σάλτσα για 5 λεπτά. Αφού βράσει, αφαιρείτε το φύλλο δάφνης.
- Σ’ ένα πιάτο χτυπάτε τα κροκάδια με το χυμό τού λεμονιού και προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζεστή σάλτσα. Τη ρίχνετε όλη μαζί ξανά στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση. Βγάζετε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατώνετε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι. Περιχύνετε τα μπρόκολα μ’ αυτή τη σάλτσα.