Χαμσί πιλάφι – Τεμπάλ πολίτικο: μια νόστιμη πολίτικη συνταγή

Το Χαμσί Πιλάφι Τεμπάλ, είναι μια νόστιμη πολίτικη συνταγή που μπορεί να σας ταξιδέψει στους δρόμους της Πολής όπου και πρωτοεμφανίστηκε. Σήμερα χρησιμοποιείται πολύ στην ανατολίτικη κουζίνα με διάφορες παραλλαγές.

Είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που περιλαμβάνει ρύζι και γαύρο και απολαμβάνεται σε πολλές περιοχές της Ανατολής.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να το προετοιμάσετε:

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χαμπσί πιλάφ Τεμπάλ πολίτικο

Αλλη μια συνταγή από την Πόλη. Με την σωστή προετοιμασία και την τήρηση των οδηγιών μας, θα μπορείτε να προσφέρετε μια σπάνια συνταγή για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Και μή ξεχνάτε ότι οι πολίτικες συνταγές έχουν κάτι από το μυστήριο της Ανατολής!

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ρύζι
  • 1 κιλό φρέσκος γαύρος
  • 1 κρεμμύδι
  • Σταφίδα σουλτανίνα
  • Κανέλα σε σκόνη
  • δυόσμος
  • Ζάχαρη
  • 70 γραμμάρια βούτυρο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές σούπας λάδι.
  2. Προσθέστε μια χούφτα σταφίδες, ένα κουταλιές γλυκού ζάχαρη, λίγη κανέλα σε σκόνη, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε το για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, περιχύστε το με μια κουτάλα βραστό νερό.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε το ρύζι για 20 λεπτά, προσθέτοντας επιπλέον βραστό νερό, αν χρειαστεί.
  5. Μόλις σβήσετε τη φωτιά, ρίξτε στο ρύζι ένα κομματάκι βούτυρο.
  6. Καθαρίστε και πλύντε το γαύρο, αφαιρώντας τα κεφάλια και τα κόκαλα.
  7. Βάλτε τη μισή ποσότητα του γαύρου σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Από πάνω, απλώστε το ρύζι και μια δεύτερη στρώση γαύρου.
  8. Σκορπίστε στην επιφάνεια το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια και ψήστε το τεμπάλ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 350

Keywords: Χαμσι, πιλάφι, τεμπάλ,

Leave a Reply