Χαλβάς με αυγά και γάλα
Υλικά
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνια βούτυρο φρέσκο
- 5 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές
- 2 δόσεις βανίλια
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το βούτυρο και τα ζεσταίνετε. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, τα αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη και ανακατεύετε, μέχρι να δέσει το μείγμα. Προσθέτετε τις σταφίδες, τις βανίλιες και στρώνετε το μείγμα σε μια φόρμα. Μόλις χλiαρώσει τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρετε τον χαλβά και σερβίρετε.