Χαλβάς με φρούτα: μια γευστική και δροσιστική παραλλαγή

Χαλβάς με φρούτα: μια γευστική και δροσιστική παραλλαγή

Ο χαλβάς με φρούτα είναι μια γευστική και δροσιστική παραλλαγή του κλασικού χαλβά. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια, κρεμώδη υφή του χαλβά με τη φρεσκάδα και τη φυσική γλύκα των φρούτων. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε χαλβά με φρούτα:

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χαλβάς με φρούτα

Άλλη μια πολύ καλή συνταγή για Χαλβά με φρούτα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας επακριβώς και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 10

Υλικά

  • 200ml. ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι
  • 400 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα
  • 200 γραμμάρια καρύδια
  • 1 κιλό αχλάδια σε φέτες
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 100ml. νερό
  • 23 κουταλιές σούπας κονιάκ

σιρόπι

  • 1 λίτρο νερό
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 23 φλούδες λεμονιού
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 34 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το σιρόπι:

  1. Σε κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι, τα μυρωδικά και το νερό. Βράζετε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Βγάζετε τα μυρωδικά με σπάτουλα και τα πετάτε. Διατηρείτε το σιρόπι καυτό.

Χαλβάς

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να «κάψει». Ρίχνετε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα. Μόλις το σιμιγδάλι ξανθύνει (πρέπει να προσέχετε, γιατί καίγεται πολύ εύκολα), βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σιρόπι. Ανακατεύετε δυνατά και βάζετε πάλι στη φωτιά, να απορροφήσει το σιμιγδάλι το σιρόπι.
  2. Σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα αχλάδια με τη ζάχαρη, το νερό και το κονιάκ σε κατσαρόλα να βράσουν για 7-8 λεπτά, ή ώσπου να μαλακώσουν. Βγάζετε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και βάζετε μέσα καρύδι.
  3. Στρώνετε τα μισά αχλάδια σε φόρμα. Αδειάζετε επάνω το μισό μίγμα του χαλβά και ισιώνετε την επιφάνεια του. Σκεπάζετε με τα γεμιστά δαμάσκηνα και ρίχνετε και το υπόλοιπο μίγμα του χαλβά. Στρώνετε και τα υπόλοιπα αχλάδια και πιέζετε ελαφρά, να κολλήσουν. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη και διακοσμείτε με ολόκληρα φρούτα (αχλάδια και δαμάσκηνα) και καρύδια. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης