Χαλβάς με κουκουνάρι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χαλβάς με κουκουνάρι

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνια μέλι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φλιτζάνια μαργαρίνη
  • 2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
  • 1/2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη
  • 1/2 φλιτζάνια κουκουνάρι
  • κανέλα σε σκόνη ή ζάχαρη άχνη
  • κουκουνάρι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε σε μικρή κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα του πορτοκαλιού και την κανέλα, μέχρι να έχετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρείτε τη φλούδα. Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη σε άλλη κατσαρόλα. Ρίχνετε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι και τα καβουρντίζετε, ανακατεύοντας διαρκώς σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν ρίχνετε το σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πιει ο χαλβάς τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το βάζετε σε φόρμα. Αφήνετε το χαλβά στη φόρμα να κρυώσει και να σφίξει. Τον ξεφορμάρετε και τον γαρνίρετε με κουκουνάρι. Τον σερβίρετε πασπαλισμένο με κανέλα ή ζάχαρη άχνη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης