Χαλβάς Μικρασιάτικος
Υλικά
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
- 2 δόσεις βανίλια
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε κατσαρόλα τέσσερα φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς. Στην αρχή ανακατεύεται δύσκολα και μετά διαλύεται και γίνεται σαν σιμιγδάλι. Δεν σταματάτε το ανακάτεμα μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνετε το σιρόπι λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και τις βανίλιες. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.