Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
Υλικά
- 1 φλιτζάνια σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνια σιμιγδάλι
- 2 κουταλιές σούπας αμυγδαλόφετα
- 2 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και σωτάρετέ τα ανακατώνοντας συνεχώς περίπου 5 λεπτά ώσπου να ροδίσει ελαφρά το σιμιγδάλι. Κατεβάστε το από τη φωτιά. Ζεστάνετε το νερό με τη ζάχαρη, χωρίς να βράσουν, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να πάρει βράση και σιγοβράσετε το σιρόπι ξεσκέπαστο χωρίς ανακάτωμα 5 λεπτά. Ρίξτε το καυτό σιρόπι λίγο λίγο στο σιμιγδάλι, ρίξτε την κανέλα βάλτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατώνετε ώσπου να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Βράστε ανακατώνοντας ακόμη 2 λεπτά. Κατεβάστε το από τη φωτιά, σκεπάστε με πετσέτα και με το καπάκι και αφήστε το 15 λεπτά. Λαδώστε τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας, καλύψτε τη με λαδόχαρτο και λαδώστε το. Απλώστε το χαλβά στη φόρμα, αφήστε τον 5 λεπτά και βγάλτε τον σε πιατέλα.