Χασάδα
Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1 αυγό
- 4 γαρίφαλα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κοτόπουλο, το κόβετε σε μερίδες, το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το στραγγίζετε. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι, τις μερίδες του κοτόπουλου και το σοτάρετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το γαρίφαλα, ένα φλιτζάνια νερό και τα σιγοβράζετε. Συμπληρώνετε κατά διαστήματα λίγο νερό. Χτυπάτε το αυγό, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και λίγο λίγο το ζωμό από το φαγητό. Προσθέτετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, αφήνετε να πάρει μια βράση, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιατέλα.