Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες
Υλικά
- 4 μπριζόλες
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνια κρασί λευκό, αρετσίνωτο
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μπριζόλες και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και τις σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε τις μπριζόλες Τις γυρίζετε για λίγο, ρίχνετε το κρασί και τα σιγοβράζετε.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λίγο χλιαρό νερό και αφήνετε να βράσουν οι μπριζόλες, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα. Ρίχνετε τη ρίγανη και τις σερβίρετε σε πιατέλα.