Χοιρινό ανατολίτικο
Χρόνος: 10-15 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό ψαχνό χοιρινό κομμένο σε κύβους
- 2 κουταλιές σούπας κρασί άσπρο
- 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιές γλυκού κάρυ
- αλεύρι
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 3/4 του φλιτζάνια ζεστό νερό
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 2 πράσα κομμένα
- 2 καρότα κομμένα
- 1 κομμάτι σελινόριζα κομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
- Ραντίζετε το κρέας με το κρασί και το πασπαλίζετε με το πιπέρι και το κάρυ. Το αφήνετε να μείνει περίπου 2 ώρες. Αλατίζετε το κρέας, το αλευρώνετε και το σοτάρετε με το λάδι στην ανοιχτή χύτρα. Προσθέτετε το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 10-15 λεπτά.