Χοιρινό μπούτι βραστό με κρεμμύδια και κάστανα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

για 8-10 άτομα

Υλικά

  • 2 1/2 κιλά χοιρινό μπούτι
  • 1 κοφτή κουταλιές σούπας αλάτι
  • 56 κόκκους πιπέρι
  • 3/4 του κιλού κάστανα καθαρισμένα
  • 1 καρότο
  • σέλινο
  • μαϊντανό
  • φύλλα δάφνης
  • 400 γραμμάρια κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το κρέας σε κατσαρόλα και το σκεπάζετε με ζεστό νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρείτε τον αφρό και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζετε το βράσιμο
  2. /2 ωρα σε σιγανή φωτιά. Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και το καρότο. Τα προσθέτετε στο κρέας μαζί με 1 κλωνάρι σέλινο, 2-3 κλωνάρια μαϊντανό και 2-3 φύλλα δάφνης, δεμένα μαζί. Αφήνετε το μπούτι να σιγοβράσει 1 ώρα ακόμη ωσότου μαλακώσει. Το βγάζετε αφού μισοκρυώσει, μαζί μετά κρεμμυδάκια. Βάζετε τα κάστανα στο ζωμό και συνεχίζει το βράσιμο 50′ μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρετε το κρέας με τα κρεμμυδάκια και κάστανα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης