ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ
για 8-10 άτομα
Υλικά
- 2 1/2 κιλά χοιρινό μπούτι
- 1 κοφτή κουταλιές σούπας αλάτι
- 5–6 κόκκους πιπέρι
- 3/4 του κιλού κάστανα καθαρισμένα
- 1 καρότο
- σέλινο
- μαϊντανό
- φύλλα δάφνης
- 400 γραμμάρια κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
Εκτέλεση
- Βάζετε το κρέας σε κατσαρόλα και το σκεπάζετε με ζεστό νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρείτε τον αφρό και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζετε το βράσιμο
- /2 ωρα σε σιγανή φωτιά. Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και το καρότο. Τα προσθέτετε στο κρέας μαζί με 1 κλωνάρι σέλινο, 2-3 κλωνάρια μαϊντανό και 2-3 φύλλα δάφνης, δεμένα μαζί. Αφήνετε το μπούτι να σιγοβράσει 1 ώρα ακόμη ωσότου μαλακώσει. Το βγάζετε αφού μισοκρυώσει, μαζί μετά κρεμμυδάκια. Βάζετε τα κάστανα στο ζωμό και συνεχίζει το βράσιμο 50′ μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρετε το κρέας με τα κρεμμυδάκια και κάστανα.