χοιρινό φιλέτο πιπεράτο
Μερίδες: 2 Χρόνος ετοιμασίας: 30′
Υλικά
- 2 φέτες φιλέτο των
- 250 γραμμάρια
- 2 κουταλάκια πράσινο πιπέρι
- 1 κουταλιές γλυκού μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 1/4 κούπας ζωμό κρέατος
- 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλιές γλυκού επιπλέον πράσινο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πασπαλίστε κάθε πλευρά των φιλέτων με 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι πράσινο και χτυπήστε ελαφρά με το σφυράκι κρέατος, να εισχωρήσει μέσα στο κρέας. Πασπαλίστε τα κατόπιν με το χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Βάλτε μέσα τα φιλέτα και τηγανιστέ τα 3′ από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά, ώστε να ψηθούν από έξω και να μείνουν κόκκινα και ζουμερά από μέσα. Περιχύστε τα με το κονιάκ. Ζεστάνετε λίγο και τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανάψτε το κονιάκ κι αφήστε, να πέσει η φλόγα. Βγάλτε τα φιλέτα σε ζεστή πιατέλα κι ακουμπήστε την επάνω σε θερμαινόμενη βάση, για να διατηρηθούν ζεστά. Ρίξτε το ζωμό κρέατος στο τηγάνι κι ανακατέψτε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το επιπλέον πράσινο πιπέρι, κι όσο αλάτι είναι απαραίτητο.
- Βράστε τη σάλτσα, να πήξει ελαφρά και περιχύστε μ’ αυτή τα φιλέτα. Συνοδέψτε τα φιλέτα με σοταρισμένα σπαράγγια και πουρέ πατάτας.
- Όταν φλαμπάρουμε και έχουμε απορροφητήρα καλά είναι να τραβάμε πιο έξω το τηγάνι μας.