Χοιρινό κατσαρόλας
Χρόνος. 30-35 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό, δεμένο σε ρολό
- αλάτι
- πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο
- 2–3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
- 1 καρότο
- σέλινο, μαϊντανό
- 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας, το στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας, και το τρίβετε με τα μπαχαρικά. Ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι στη χύτρα και κοκκινίζετε το κρέας απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλινο, το μαϊντανό και το ζεστό νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 30-35 λεπτά.
- Βγάζετε το κρέας σε μία πιατέλα και μόλις κρυώσει το κόβετε σε φέτες. Περνάτε τη σάλτσα από τρυπητό και τη δένετε με λίγο αλεύρι, αν θέλετε.