Χοιρινό με φασόλια ξερά
Χρόνος: 15-20 λεπτά
Υλικά
- 250 γραμμάρια φασόλια ξερά
- 1 κιλό χοιρινό, κομμένο σε κύβους
- 3–4 κουταλιές σούπας λάδι
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
- ελάχιστη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι, πάπρικα
- 1–11/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό κρέατος
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες. Σοτάρετε το κρέας με το λάδι στην ανοιχτή χύτρα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τον κύβο, τα φασόλια και το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 15-20 λεπτά.