χοιρινό με κάρυ
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
- 2–3 κουταλιές σούπας λάδι ή βούτυρο
- 2–3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιές σούπας σούπας κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
- 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 ποτήρι κρασιού κρασί άσπρο
- 4–5 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρέας με το βούτυρο ή το λάδι στην ανοιχτή χύτρα, ωσότου ροδίσει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά, το τριμμένο μήλο, το νερό και το κρασί. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 10-15 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και σερβίρετε το φαγητό με άσπρο ρύζι.