ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
για 4 άτομα
Υλικά
- 800 γραμμάρια χοιρινό ψαχνό, κομμένο σε κύβους
- 100 γραμμάρια καρυδόψιχα, κομμένη στη μέση
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 150ml λευκό ξηρό κρασί
- 200 γραμμάρια μπουκετάκια μπρόκολου
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο αλεύρι
- λίγο σαφράν
- ζωμό λαχανικών
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλευρώνετε ελαφρά το κρέας. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζετε τους κύβους του χοιρινού. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2′-3′. Σβήνετε με το κρασί και λίγο ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε 50′. Ζεματάτε τα μπουκετάκια μπρόκολου 2′-3′ και τα στραγγίζετε. Τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα του κρέατος, συμπληρώνετε με λίγο ζωμό λαχανικών και προσθέτετε τα καρύδια και το σαφράν. Σιγοβράζετε το φαγητό 10′ ακόμη. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.