Αυτή η συνταγή για χοιρινό με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα δημιουργεί ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση και υφή. Η συνδυασμένη γεύση της γλυκιάς κρέμας γάλακτος και της πικάντικης μουστάρδας προσδίδει βάθος και πλούτο στο φαγητό. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για ένα νόστιμο αποτέλεσμα.
PrintΧοιρινό με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα
Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 30 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 1/2 κιλό χοιρινό ψαχνό σε ρολό
- 2 κρεμμύδια ολόκληρα, καθαρισμένα
- 250 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1–2 κουταλιές σούπας γούστερ σος
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα για τη σάλτσα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι. Ροδίζετε το ρολό, αφού το αλατοπιπερώσετε, απ’ όλες τις πλευρές του (8′-9′).
- Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τη δάφνη και σβήνετε με το κρασί και τη γούστερ σος. Μόλις το φαγητό, πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. (Προσθέτετε όταν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό, γυρίζοντας αρκετές φορές το ρολό κατά την διάρκεια του μαγειρέματος).
- Αφήνετε το χοιρινό να κρυώσει αρκετά και το κόβετε σε φέτες. Πολτοποιείτε τη σάλτσα του κρέατος στο μίξερ και ρίχνετε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
- Βράζετε 3′-4′. Σερβίρετε τις φέτες του χοιρινού και περιχύνετε με τη σάλτσα.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική