Χοιρινό με κρέμα και κολοκύθα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χοιρινό με κρέμα και κολοκύθα

για 4 μερίδες

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα
  • 750 γραμμάρια χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο ή 1 κουταλιές γλυκού ξερό
  • 1 φλιτζάνια κρέμα μαγειρικής
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε την κολοκύθα από τις φλούδες και τους σπόρους και κόψτε την σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώστε τα και βάλτε τα σε βαθύ ταψί. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά. Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κομμάτια του κρέατος. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, σβήστε με το κρασί, ρίξτε το φασκόμηλο, αλατοπιπερώστε και συμπληρώστε με 2 φλιτζάνια νερό. Βράστε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα. Προς το τέλος του μαγειρέματος, ανεβάστε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και βράστε το φαγητό μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα. Ρίξτε τα κομμάτια της κολοκύθας προσεκτικά για να μη διαλυθούν, περιχύστε με την κρέμα μαγειρικής και αφήστε τα να βράσουν για 5-6 λεπτά. Σερβίρετε με φύλλα φρέσκου φασκόμηλου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply