Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο
Χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κιλό σέλινο με τη ρίζα του
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλυτζάνι ζωμό από το σέλινο
- 2 κροκάδια αυγού
- χυμό λεμονιού
- δεντρολίβανο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρέας με το βούτυρο στην ανοιχτή χύτρα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο και 1 φλυτζάνι από το ζωμό πού ζεματίστηκε το σέλινο. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 20 λεπτά. Καθαρίζετε το σέλινο, κόβετε τη ρίζα σε κύβους και τα φύλλα στη μέση. Τα ζεματάτε όλα μαζί σε νερό πού βράζει και τα στραγγίζετε.
- Ανοίγετε τη χύτρα και προσθέτετε τη σελινόριζα και τα φύλλα, την κλείνετε ξανά και μαγειρεύετε όλο το φαγητό μαζί για ακόμα 5 λεπτά. Δένετε τη σάλτσα με τα κροκάδια και προσθέτετε το λεμόνι.