Χοιρινό με ξινολάχανο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χοιρινό με ξινολάχανο

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο
  • 4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού κέτσαπ
  • 1 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελάχιστο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το φιλέτο κατά μήκος στη μέση. Σ’ ένα πυρέξ μακρόστενο ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε τα δύο κομμάτια του φιλέτου και τα γυρίζετε απ’ όλες τις πλευρές για να καλυφθούν με τη σάλτσα. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες, γυρνώντας κάθε τόσο το κρέας απ’όλες τις πλευρές. Το ψήνετε όπως είναι σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο 210°C για 1 ώρα περίπου. Το κόβετε σε πολύ λεπτά φετάκια και το σερβίρετε με σαλάτα ξινολάχανου.
  2. Σαλάτα ξινολάχανου:
  3. /2 κιλό σουκρούτ (ξινολάχανο)
  4. αγγουράκια τουρσί
  5. μεγάλο μήλο
  6. ξερό κρεμμύδι
  7. /2 κιλό χοιρινά φιλετάκια
  8. Σουρώνετε το ξινολάχανο και φυλάτε το ζουμί. Κόβετε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, τ’ αγγουράκια και το μήλο. Σε μεγάλο γυάλινο μπωλ βάζετε στον πάτο το 1 /3 της ποσότητας του ξινολάχανου. Από πάνω βάζετε μια στρώση από κρεμμύδι, τουρσί, μήλο και φιλετάκια ψιλοκομμένα. Επαναλαμβάνετε 2 φορές αυτές τις στρώσεις. Περιχύνετε με το ζουμί του ξινολάχανου, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου.
  9. Το ξινολάχανο πουλιέται στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε κονσέρβα ή χύμα.
  • Author: Aggela

Leave a Reply