Κόβετε το φιλέτο κατά μήκος στη μέση. Σ’ ένα πυρέξ μακρόστενο ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε τα δύο κομμάτια του φιλέτου και τα γυρίζετε απ’ όλες τις πλευρές για να καλυφθούν με τη σάλτσα. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες, γυρνώντας κάθε τόσο το κρέας απ’όλες τις πλευρές. Το ψήνετε όπως είναι σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο 210°C για 1 ώρα περίπου. Το κόβετε σε πολύ λεπτά φετάκια και το σερβίρετε με σαλάτα ξινολάχανου.
Σαλάτα ξινολάχανου:
/2 κιλό σουκρούτ (ξινολάχανο)
αγγουράκια τουρσί
μεγάλο μήλο
ξερό κρεμμύδι
/2 κιλό χοιρινά φιλετάκια
Σουρώνετε το ξινολάχανο και φυλάτε το ζουμί. Κόβετε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, τ’ αγγουράκια και το μήλο. Σε μεγάλο γυάλινο μπωλ βάζετε στον πάτο το 1 /3 της ποσότητας του ξινολάχανου. Από πάνω βάζετε μια στρώση από κρεμμύδι, τουρσί, μήλο και φιλετάκια ψιλοκομμένα. Επαναλαμβάνετε 2 φορές αυτές τις στρώσεις. Περιχύνετε με το ζουμί του ξινολάχανου, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου.
Το ξινολάχανο πουλιέται στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε κονσέρβα ή χύμα.