Χοιρινό ρολό από μπριζόλες γεμιστό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ, ΓΕΜΙΣΤΟ

8 μερίδες

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 κομμάτι ολόκληρο χοιρινές μπριζόλες περίπου 1,5 κιλό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • μερικούς κόκκους πιπέρι
  • 3/8 λίτρου άσπρο κρασί
  • 1/8 λίτρου ξύδι
  • 125 γραμμάρια δαμάσκηνα ξηρά
  • τον φλοιό από μισό λεμόνι
  • κανέλα
  • γαρίφαλα ολόκληρα ή σκόνη
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • λάδι
  • 3 ντομάτες
  • 1 μπουκαλάκι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόνη έτοιμης σάλτσας ψητού

Εκτέλεση

  1. Από την προηγούμενη ημέρα: Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια, τα κρεμμύδια και τα καρότα. Τοποθετείτε το κρέας με τα προηγούμενα, και τα φύλλα δάφνης, τα μπαχαρικά, το κρασί και το ξύδι, περίπου 12 ώρες σε σκεπασμένο δοχείο.
  2. Γυρίζετε 2-3 φορές το κρέας σ’ αυτό το διάστημα των 12 ωρών. Βάζετε τα δαμάσκηνα, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα σε βαθύ πιάτο, και τα αφήνετε περίπου 2 ώρες. Σπρώχνετε τα δαμάσκηνα στο άνοιγμα, αλατίζετε, πιπερίζετε, το δένετε με γερή κλωστή και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C.
  3. Ροδίζετε το κρέας στο λάδι, μέσα στο ταψί του φούρνου και προσθέτετε τα λαχανικά. Μετά από μια ώρα προσθέτετε τις κομμένες ντομάτες και το υγρό όπου μαρινάρατε την προηγούμενη το κρέας. Αφήνετε ακόμη περίπου 20 λεπτά να ψηθεί.
  4. Αφήνετε το κρέας στο θερμοθάλαμο. Από τα υγρά του ταψιού και τα λαχανικά κάνετε ένα πουρέ στο μπλέντερ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη σκόνη έτοιμης σάλτσας. Αφαιρέστε την κλωστή από το ψητό και κόψτε το σε φέτες αφού αφαιρέσετε το κόκαλο κατά μήκος του.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply