Χοιρινό Τσάου-Μέιν

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χοιρινό Τσάου-Μέιν

Μερίδες 6

Υλικά

  • 1/2 κιλό μπούτι ή φιλέτο
  • 1 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 κονσέρβα λαχανικά κινέζικα (μπαμπού κλπ.)
  • 4 κλωνιά σέλινο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κύβους κρέατος
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού βλασταρίνια σόγιας
  • 2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κρέας σε φέτες πάχους ενός πόντου, μετά κόβετε αυτές τις φέτες σε λουρίδες 1/2 πόντου.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε το ηλιέλαιο και τις λουρίδες κρέατος και τσιγαρίζετε μέχρι να καφετίσουν. Ρίχνετε το κρεμμύδι ξυσμένο, το σέλινο ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια σε φετούλες και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύετε λίγα λεπτά για να σωταριστούν. Προσθέτετε τους κύβους κρέατος λειωμένους σε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, το αλάτι, σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε σε μέτρια φωτιά 30 λεπτά περίπου.
  3. Ρίχνετε τα βλασταρίνια και τα λαχανικά της κονσέρβας στραγγισμένα, το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές σούπας νερό, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, μαζί με άσπρο ρύζι ή λαχανικά κινέζικα.
  4. ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορείτε ν’αντικαταστήσετε τα μανιτάρια, τα βλασταρίνια και τα κινέζικα λαχανικά, με 1/2 κιλό σπαράγγια τα οποία θα κόψετε σε κομμάτια μήκους 3 πόντων, θα τα ρίξετε σε νερό που βράζει για 4 λεπτά, θα τα σουρώσετε και θα τα προσθέσετε στο κρέας που έχει ψηθεί 30 λεπτά περίπου. Θα τα ψήσετε όλα μαζί άλλα 5 λεπτά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply