Χοιρινό τυλιγμένο σε ζύμη χωριάτικου ψωμιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΨΩΜΙΟΥ

8 μερίδες

Υλικά

  • 1 κιλό άπαχο χοιρινό χωρίς κόκαλο (π.χ. κοιλιά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

  1. γραμμάρια χοιρινό κιμά
  2. φέτα ψωμί
  3. αυγό
  4. πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
  5. μαϊντανό
  6. εστραγκόν
  7. πακέτα έτοιμη ζύμη χωριάτικου ψωμιού
  8. Η Γέμιση: Βάζετε σε βαθύ δοχείο τον κιμά, το ψωμί βρεγμένο και στραγγισμένο, το αυγό, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, το εστραγκόν και ανακατεύετε καλά.
  9. Πλένετε καλά την κοιλιά του χοιρινού, στραγγίζετε, ανοίγετε μια τσέπη στο κρέας και αλατίζετε και πιπερίζετε μέσα και έξω το κρέας.
  10. Γεμίζετε την τσέπη με μίγμα του κιμά, αφήνετε λίγο μέρος ελεύθερο για να μην ξεχειλίσει ο κιμάς στο ψήσιμο. Κλείνετε το άνοιγμα με ειδικές βελόνες ή το ράβετε.
  11. Τοποθετείτε το κρέας πάνω σε σχάρα, σε ταψί βαθύ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Μετά 30 λεπτά γυρίζετε το κρέας, περιχύνετε με 1 φλιτζάνια νερό και συνεχίζετε το ψήσιμο. Ανοίγετε από την προπαρασκευασμένη ζύμη ένα ορθογώνιο φύλλο, όπου και τυλίγετε το ψητό που αφήσατε να κρυώσει. Η χοντρή πέτσα να βλέπει προς τα πάνω, η ένωση της ζύμης να είναι κάτω. Αλείφετε με κρύο νερό. Διακοσμείτε την επιφάνεια με κομματάκια ζύμης. Ψήνετε στους 175″ C 50 λεπτά. Αφήνετε 2 στρογγυλά ανοίγματα στη ζύμη, για να βγαίνει ο ατμός που δημιουργείται.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply