ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΨΩΜΙΟΥ
8 μερίδες
Υλικά
- 1 κιλό άπαχο χοιρινό χωρίς κόκαλο (π.χ. κοιλιά)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
- γραμμάρια χοιρινό κιμά
- φέτα ψωμί
- αυγό
- πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
- μαϊντανό
- εστραγκόν
- πακέτα έτοιμη ζύμη χωριάτικου ψωμιού
- Η Γέμιση: Βάζετε σε βαθύ δοχείο τον κιμά, το ψωμί βρεγμένο και στραγγισμένο, το αυγό, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, το εστραγκόν και ανακατεύετε καλά.
- Πλένετε καλά την κοιλιά του χοιρινού, στραγγίζετε, ανοίγετε μια τσέπη στο κρέας και αλατίζετε και πιπερίζετε μέσα και έξω το κρέας.
- Γεμίζετε την τσέπη με μίγμα του κιμά, αφήνετε λίγο μέρος ελεύθερο για να μην ξεχειλίσει ο κιμάς στο ψήσιμο. Κλείνετε το άνοιγμα με ειδικές βελόνες ή το ράβετε.
- Τοποθετείτε το κρέας πάνω σε σχάρα, σε ταψί βαθύ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Μετά 30 λεπτά γυρίζετε το κρέας, περιχύνετε με 1 φλιτζάνια νερό και συνεχίζετε το ψήσιμο. Ανοίγετε από την προπαρασκευασμένη ζύμη ένα ορθογώνιο φύλλο, όπου και τυλίγετε το ψητό που αφήσατε να κρυώσει. Η χοντρή πέτσα να βλέπει προς τα πάνω, η ένωση της ζύμης να είναι κάτω. Αλείφετε με κρύο νερό. Διακοσμείτε την επιφάνεια με κομματάκια ζύμης. Ψήνετε στους 175″ C 50 λεπτά. Αφήνετε 2 στρογγυλά ανοίγματα στη ζύμη, για να βγαίνει ο ατμός που δημιουργείται.