Χωνάκια από μοσχαράκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΧΩΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι ψαχνό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κρόκοι αυγών βρασμένοι σφικτοί
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 125 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 125 γραμμάρια τυρί γραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας μαϊντανός
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκιες ή 1 κουτί ντοματοπελτές
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτές φέτες και τις χτυπάμε καλά. Τις πλένουμε, αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε μια γέμιση, ανακατεύοντας πολύ καλά σε λεκάνη: τις φέτες ψωμιού, μουσκεμένες και στραγγισμένες καλά, τους κρόκους τριμμένους, την φέτα ψιλοκομμένη, την γραβιέρα τριμμένη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις 2 κουταλιές σούπας λάδι, το κρεμμύδι και το μοσχοκάρυδο.
  2. Παίρνουμε μια μια τις φέτες το κρέας και τις γεμίζουμε με λίγη γέμιση. Τις τυλίγουμε σαν χωνάκια και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Ετοιμάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα 1 κιλό ντομάτες φρέσκιες ή 1 κουτί ντοματοχυμό, με μια κουταλιές σούπας λάδι και 1 ποτήρι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο.
  3. Όταν πάρει βράση τοποθετούμε τακτικά το χωνάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν, σε μέτρια φωτιά περίπου 2 ώρες, ώσπου να μαλακώσουν και να μείνουν με μια πυκνή σάλτσα. Αν χρειαστεί κατά την βράση, προσθέτουμε και λίγο νερό και αν θέλουμε λίγη ζάχαρη στην σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης