ΧΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Υλικά
- 225 γραμμάρια τυρί κότατζ
- 225 γραμμάρια φέτες ανανάς (κονσ.)
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιές σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
- 4–6 μεγάλες φέτες ζαμπόν
- Φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
- Βάζετε το τυρί κότατζ σε μπολ. Στραγγίζετε τις φέτες του ανανά και κόβετε σε κύβους.
- Ρίχνετε στο μπολ με το τυρί. Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά, το σέλινο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε. Μοιράζετε το μίγμα στις φέτες του ζαμπόν. Διπλώνετε το ζαμπόν σε σχήμα χωνάκι. Βάζετε το κάθε χωνάκι σε φύλλα μαρουλιού (καλύτερα από την καρδιά του μαρουλιού, είναι πιο τρυφερά και πιο σφικτά) για να μην ανοίξουν. Βάζετε στο ψυγείο σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη και σερβίρετε κρύα.