Χονδρά φασόλια με ταλιατέλες Β.Ιταλία
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 400 γραμμάρια φασόλια χονδρά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνια ντοματοχυμό, φρέσκο ή κονσέρβας
- 2 κύβους λαχανικών
- 400 γραμμάρια ταλιατέλες
- 2–3. κουταλιές σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, μαϊντανό)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένετε τα φασόλια και τα αφήνετε από την προηγούμενη μέρα να μουσκέψουν. Την επομένη τα στραγγίζετε, τα βάζετε να βράσουν σε καθαρό νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο, το χυμό ντομάτας και τους κύβους λαχανικών. Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προς το τέλος προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για λιγότερο διάστημα απ’ ότι υποδεικνύει η συσκευασία τους. Κατόπιν τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με τα φασόλια. Προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και βράζετε 5’ακόμη.