Χονδρά φασόλια με ταλιατέλες Β.Ιταλία

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χονδρά φασόλια με ταλιατέλες Β.Ιταλία

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 400 γραμμάρια φασόλια χονδρά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνια ντοματοχυμό, φρέσκο ή κονσέρβας
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 400 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 23. κουταλιές σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, μαϊντανό)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα φασόλια και τα αφήνετε από την προηγούμενη μέρα να μουσκέψουν. Την επομένη τα στραγγίζετε, τα βάζετε να βράσουν σε καθαρό νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο, το χυμό ντομάτας και τους κύβους λαχανικών. Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προς το τέλος προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για λιγότερο διάστημα απ’ ότι υποδεικνύει η συσκευασία τους. Κατόπιν τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με τα φασόλια. Προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και βράζετε 5’ακόμη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης