Χωριάτικες πιτούλες με λαχανικά
Υλικά
- 250 γραμμάρια Αλευρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 2 κρόκοι αυγών
- 2–3 κουταλιές σούπας πολύ παγωμένο νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 2 μέτριες πατάτες σε κύβους
- 350 γραμμάρια κολοκύθα σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 125 γραμμάρια τυρί μαλακό
- 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- 100 γραμμάρια μπρόκολο
- 100 γραμμάρια κουνουπίδι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μπολ και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε, να γίνουν τρίμματα. Ρίχνετε τους κρόκους και το νερό. Ανακατεύετε και ζυμώνετε. Προσθέτετε λίγο ακόμα παγωμένο νερό, αν η ζύμη είναι σφιχτή. Ζυμώνετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, μεταφέρετε σε μπολ, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο το λιγότερο για 15 λεπτά.
- Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βράζετε τις πατάτες και την κολοκύθα για 10-15 λεπτά. Σουρώνετε και αδειάζετε σε μπολ. Αφήνετε να κρυώσουν, προσθέτετε το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το κολοκυθάκι, το καρότο, τα κρεμμυδάκια, τα τυριά, τον μαϊντανό και το αυγό και αλατοπιπερώνετε.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε 6 φορμάκια (10 εκ. διάμ.) Μοιράζετε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και ανοίγετε σε χοντρό φύλλο. Βάζετε στα φορμάκια και μοιράζετε τπ γέμιση. Διπλώνετε προς τα μέσα τη ζύμη που περισσεύει. Ακουμπάτε σε ταψί και ψήνετε για 25-30 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί και να ροδίσει π ζύμη. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.