150 γραμμάρια σαλάμι Ουγγαρίας κομμένο σε χοντρές φέτες
100 γραμμάρια μπέικον
150 γραμμάρια μανιτάρια κονσέρβας
2 κόκκινα κρεμμύδια
1 κουταλιές γλυκού λ. σκόρδο
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας κρεμ-φραις ή ξινόγαλα
1 κουταλιές σούπας σούπας κάπαρη
αλάτι
πιπέρι καγιέν
μαύρο πιπέρι
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια τυρί γκούντα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Κόβετε ένα καπάκι από το ψωμί και αφαιρείτε προσεχτικά την ψίχα, αφήνοντας μόνο 1 εκ. γύρω, γύρω. Κόβετε τη μισή από την ψίχα αυτή σε μικρούς κύβους (χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη για άλλο σκοπό). Κόβετε το σαλάμι σε μικρούς κύβους, το μπέικον σε λεπτές φέτες. Στρώνετε το μπέικον στο εσωτερικό του ψωμιού. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Τ’ ανακατεύετε όλα με το αυγό και την κρεμ-φραις καθώς επίσης με την κάπαρη, την πιπεριά και την κομμένη ψίχα. Προσθέτετε στο μίγμα αλάτι, πιπέρι και πιπέρι καγιέν, γεμίζετε το ψωμί. Κόβετε το τυρί σε φέτες φάρδους 1 εκ., μάκρους 5 εκ. και το στρώνετε σταυρωτά πάνω στη γέμιση. Βάζετε από πάνω στο καπάκι, τυλίγετε το ψωμί με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στη σχάρα περ. 5 λεπτά από κάθε πλευρά, το σερβίρετε ζεστό. Μπορείτε να το κόψετε σαν τούρτα ή να βγάλετε τη γέμιση και να τη σερβίρετε μαζί με σαλάτα.
Προσοχή: Αφήστε την ψίχα που δεν χρησιμοποιήσατε σ’ ένα καλά αεριζόμενο μέρος να στεγνώσει, μετά τρίψτε την στο μίξερ και χρησιμοποιήστε την σαν φρυγανιά για πανέ.