Χωριάτικο ρολό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χωριάτικο ρολό

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 300 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
  • 100 γραμμάρια μοσχάρι
  • 100 γραμμάρια χοιρινό συκώτι
  • 100 γραμμάρια παντσέτα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 50 γραμμάρια φιστίκια
  • μαϊντανό
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 αυγό
  • λίγο κονιάκ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο βούτυρο
  • λίγο λάδι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κοτόπουλο και το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια. Βάζετε στο μπλέντερ την πανσέτα, το συκώτι, το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθετε κεφτεδάκια με το μείγμα. Τηγανίζετε ελαφρά στο τηγάνι με λίγο βούτυρο τα κεφτεδάκια και τα μικρά κομμάτια κρέατος. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους, τρίβετε τα φιστίκια και τα τηγανίζετε με λίγο λάδι για 2′-3′. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα και στρώνετε τα 2/3 της σφολιάτας. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και ρίχνετε μέσα το κρέας με τα κεφτεδάκια και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε, βρέχετε με λίγο κονιάκ, σκεπάζετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη σφολιάτα. Κλείνετε προσεχτικά τη ζύμη τυλίγοντας μετά δάχτυλα. Με τη ζύμη που περίσσεψε στολίζετε την επιφάνεια της σφολιάτας. Αλείφετε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και ψήνετε,στους 200°C για 45′ περίπρυ. Βγάζετε από τη φόρμα και σερβίρετε σχεδόν κρύο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης