χόρτα σαλάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

χόρτα σαλάτα

Εκτέλεση

  1. Τα γλυκά χόρτα (σπανάκι, βλίτα, ήμερα αντίδια, ζοχοί κλπ.) να τα μαγειρέψετε στον ατμό μέσα στο καλάθι πάνω στον τρίποδα ή να τα βράσετε μέσα στη χύτρα, όπως είναι πλυμένα, προσθέτοντας 1/2-1 φλυτζάνι νερό για 5-7 λεπτά ανάλογα την τρυφεράδα τους.

Για τα πικρά χόρτα (ραδίκια, χόρτα τού βουνού, αντίδια), γεμίζετε τη χύτρα με νερό ως το 1/3 τού ύψους της και βράζετε τα πλυμένα χόρτα. Τα βραστά χόρτα σερβίρονται αλατισμένα με λαδολέμονο. χρόνος 7-8 λεπτά.

  • Author: Aggela

 

 

Leave a Reply