χόρτα σαλάτα
Εκτέλεση
- Τα γλυκά χόρτα (σπανάκι, βλίτα, ήμερα αντίδια, ζοχοί κλπ.) να τα μαγειρέψετε στον ατμό μέσα στο καλάθι πάνω στον τρίποδα ή να τα βράσετε μέσα στη χύτρα, όπως είναι πλυμένα, προσθέτοντας 1/2-1 φλυτζάνι νερό για 5-7 λεπτά ανάλογα την τρυφεράδα τους.
Για τα πικρά χόρτα (ραδίκια, χόρτα τού βουνού, αντίδια), γεμίζετε τη χύτρα με νερό ως το 1/3 τού ύψους της και βράζετε τα πλυμένα χόρτα. Τα βραστά χόρτα σερβίρονται αλατισμένα με λαδολέμονο. χρόνος 7-8 λεπτά.