Χορτόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
- 1 κιλό χόρτα διάφορα (γλυκά)
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 5 αυγά
- 1/2 κιλό τυρί φέτα
- 3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, πλένετε καλά τα χόρτα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτετε λίγο αλάτι, το τρίβετε με τα χέρια σας, ώσπου να μαραθούν, και τα στραγγίζετε.
- Βάζετε τα χόρτα σε μια λεκάνη. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, λίγο λάδι, πιπέρι, το τυρί σε κομματάκια, το αλεύρι, λίγο νερό και τα ανακατεύετε, ώστε να γίνουν χυλός.
- Αλείφετε με λάδι ένα ταψί Νο 30 και το πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι. Ρίχνετε το χυλό και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε στους 180 Βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η χορτόπιτα, την κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.