Χορτόπιτα χωρίς φύλλο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χορτόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 1 κιλό χόρτα διάφορα (γλυκά)
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 5 αυγά
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε, πλένετε καλά τα χόρτα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτετε λίγο αλάτι, το τρίβετε με τα χέρια σας, ώσπου να μαραθούν, και τα στραγγίζετε.
  2. Βάζετε τα χόρτα σε μια λεκάνη. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, λίγο λάδι, πιπέρι, το τυρί σε κομματάκια, το αλεύρι, λίγο νερό και τα ανακατεύετε, ώστε να γίνουν χυλός.
  3. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί Νο 30 και το πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι. Ρίχνετε το χυλό και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε στους 180 Βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η χορτόπιτα, την κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply